Història del comerç | Carles Tubella i Àlex Riu (Accent Created Diamonds)

Web

Accent Created Diamonds, establiment pioner a Espanya, i un dels primers a Europa dedicats en exclusiva a la venda de joieria amb diamants creats al laboratori, acaba de celebrar el seu primer any. Fundada pel reusenc Carles Tubella i el lleidatà Àlex Riu, dos amics que van decidir emprendre aquesta aventura després de quedar fascinats (a l’uníson) pels diamants sintètics que van descobrir en una trobada de joiers a Munic. Creats artificialment per l’home, però imitant a la perfecció el cicle geològic natural, tant és així que a ull nu és impossible diferenciar uns dels altres, ja que són idèntics en composició química i propietats físiques.

El públic més jove, encara que també el no tan jove, és el que se sent més atret per aquest tipus de joia, més assequible i respectuosa amb el medi ambient. “No em compraria un diamant natural, coneixent el seu procés d’extracció i l’impacte que aquest té, però sí un de sintètic, que es crea respectant la Terra” va dir una noia que molt contenta es va endur dos diamants ben grans penjats de les orelles. Així, testimonien el compromís amb la joieria sostenible. En aquest espai, totes les joies a la venda estan realitzades amb or reciclat i ALTR Created Diamonds. Són diamants lliures de conflicte. El comprador, tant nacional com internacional, prefereix veure aquestes pedres precioses en directe, així que són molts els que han viatjat fins al carrer Petritxol per trobar unes arracades o un anell de compromís, des de València o des de Romania, per exemple. Quan entreu a la botiga, dediqueu uns moments a observar també el continent: uns magnífics plafons de bambú pintats a mà o les belles vitrines.

Els dos socis són molt coneguts dins el sector pel seu compromís gremial i l’extensa tasca al Col·legi de Catalunya, al JORGC (Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya). Àlex n’és actualment el seu president, i el Carles el seu vicepresident tercer.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Marc Ávila Català

Web

Marc Ávila Català (Barcelona, 1992) està llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un màster universitari en Estudis de Cinema i Audiovisuals Contemporanis per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

La seva obra ha estat exposada a la Fundació Muxart, Espai d’art i creació contemporània (2017), en el ‘Sense Títol’19’ de la Universitat de Barcelona (2019), a la Biennal de València, Octubre Centre de Cultura Contemporània (2021), Les Boutographies- Recontres Photographiques de Montpellier (2021), a la Fundació Vila Casas, Palau Solterra (2023), a la Fundació Arranz-Bravo (2023). Ha estat premiat en exposicions i concursos internacionals com el Revela’t 20- Festival Internacional de Fotografia Analògica Contemporània (2020) i el Tòquio Internacional Foto Award (2021).

Ávila estableix un pacte amb el paisatge de la seva infància: el riu Llobregat, aquest pacte visual ens ofereix les seves arrels des d’un entorn perifèric ple de canyissos, descampats i indústries. Des d’aquesta geografia fluvial, el Marc ens demostra que la fotografia no és un ressò llunyà, sinó una esquerda en aquesta realitat compacta que anomenem món.

La seva obra està íntimament connectada amb la dimensió simbòlica del tòtem; d’aquesta manera, les infraestructures modernes, les antenes i els projectes industrials fallits s’erigeixen davant nostre en un cúmul d’imatges. La força dels seus paisatges evidencia la indefinició dels límits i la continua expansió de la urbanitat.

Així, la tensió entre ésser humà i progrés se’ns presenta com una arítmia visual plena de contradiccions, cosa que ens enfronta amb una existència que sembla llançar-nos cap a allò contemporani, subratllant el Zeitgeist o esperit simbòlic del nostre temps

Sant Joieria – Lara Fluxà

Marc Ávila Català

Synthetic Diamond  
Impressió Fine Art intervinguda amb grafit, pintura acrílica i collage
17×13 cm 
2024