Història del comerç | Eliana Sabater (Sabater. Fàbrica de sabons)

Web

Sabater és un projecte familiar, impulsat pel perfumista Sebastián Sabater l’any 1937. Els seus néts, actual generació de comerciants, des de ben petits jugaven a la fàbrica de sabons del seu pare amagant-se entre màquines i fent carreres entre sabons apilats.

Els orígens es remonten quan en Sebastián Sabater, juntament amb el seu fill van planejar la romàntica idea que el sabó fos el marc d’exquisides i selectes fragàncies. Amb el mateix propòsit, es van iniciar en el disseny i desenvolupament de maquinària per a saboneria, dissenys en què es basen per a la maquinària que utilitzen actualment a les seves fàbriques, tant a Buenos Aires com a Barcelona.Els néts, un cop adults, s’uneixen per continuar amb el negoci familiar i donar-li un toc modern i personal.

Aquest projecte saboner el conformen un equip creatiu que comparteixen valors i treballen amb convicció i passant-s’ho bé. L’any 2006 s’instal·len a la botiga a la Plaça de Sant Felip Neri del Barri Gòtic, amb l’objectiu de vendre els seus sabons artesanals a granel i divulgar les seves felicitacions en un món, aleshores, rendit al sabó líquid i amb una altra consciència. Des del principi, es van proposar perseguir la revolució del sabó sòlid natural, vegà i sostenible.

Elaboren productes i sabons artesanals amb matèries primeres de primera qualitat, combinant ingredients naturals amb fragàncies exquisides i diferents, en formats singulars i originals amb el propòsit d’aportar experiències sensorials, cuidant alhora la nostra salut i el nostre entorn de manera responsable.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Sara Agudo Millán

Web

Graduada en Art i Disseny a l’Escola Massana, va cursar el Màster en Producció i Investigació Artística a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. La seva pràctica gira al voltant de la investigació sobre els límits de la percepció i el llenguatge. Travessant diverses disciplines, realitza intervencions a l’espai, instal·lacions, fotografies i dibuixos entesos com a registres. El text és un element també rellevant en el seu treball, entenent el llenguatge com a matèria que sovint recopila en publicacions i altres suports.

Ha exposat a Chiquita Room (Barcelona), Centrum (Berlín), Marca Blanca (Madrid), Casa de Velázquez (Madrid), Festival Errant (Vall de Boí), Espai 2 Àngels (Barcelona), GlogauAIR (Berlín), Festival Panoràmic (Granollers), Festival Embarrat (Tàrrega), Editorial Comanegra (Barcelona), entre d’altres. Va rebre la Beca Apertus 01 de la Fundació Han Nefkens i l’Escola Massana, la Beca de Creació de la Fundació Guasch Coranty, la Beca d’Internacionalització de La Escocesa per a GlogauAir Berlin, el Programa de Formació Open Studio – Comunitat de Madrid, la Beca d’Intercanvi Hangar – Casa de Velázquez i la Caja de Resistencias de la Fundació Carasso amb Hablarenarte. Les seves darreres publicacions han estat finalistes del Bob Calle Prix du Livre d’Artiste i han rebut el Premi Arts Libris. 

Sant Joieria – Lara Fluxà

Sara Agudo Millán

Registre de sabó
Partícules de sabó
50x60cm
2024

Es tracta d’una composició de partícules de sabó sòlid en suspensió entre dos metacrilats. Treballant a Sabater Hnos., vaig començar a interessar-me pels sobrants de sabó que es desprenen després de la fabricació i manipulació de les pastilles, iniciant així un procés d’experimentació amb el material en diversos estats. Un cop recollits, els vaig observar i dibuixar, per donar forma als Registres de sabó. Anteriorment, m’han interessat formes similars en altres registres, utilitzant materials propers o quotidians per mi. Aquestes diminutes restes de sabó formen part del fràgil estrat del temps present i mostren com la subtilesa dels sobrants pot ser un nou començament en la història material dels objectes.