Història del comerç | Gala Povo (Espai Povo)

Web

La història de l’Espai Povo es remonta als anys cinquanta. El 1953, Ferran Povo (1908-1992) inicia la seva carrera en el món del disseny de mobiliari al carrer Banys Nous, 7 al Barri Gòtic de Barcelona. Troba el seu propi estil i produeix la seva obra d’il·luminació i mobiliari basat en una fabricació precisa.

Amb una trajectòria familiar de tres generacions, segueix mantenint un nivell d’exigència estètic actualitzat, produint nous models de realització totalment artesana. El ferro treballat a mà n’és el principal protagonista. Els seus dissenys d’il·luminació són molt apreciats dins d’un ampli sector de públic sensible i coneixedor. La importància que també es dóna a les pantalles, de pergamí o paper, totes elles cosides a mà, amb fibra de cànem o lli, contribueix a personalitzar i a dotar d’una qualitat especial a aquestes llums. També cal mencionar els models de taules i llits o d’altres tipus de mobiliari amb ferro que produeixen. Tots ells, amb la personalitat i estil POVO.

L’elegància i la simplicitat d’aquests dissenys els fan adients tant en un ambient rústic com en una decoració completament actual i avantguardista. La simbiosi que existeix entre aquest disseny i la resta d’elements que es troben en aquesta botiga són interessants. 

Recentment, a proposta de la Gala, filla de Gemma Povo, que representa la tercera generació Povo, han dinamitzat el local incorporant a la línia habitual una nova línia de col·laboració amb dissenyadors locals de petita producció en moda tèxtil i complements.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Neus Frigola

Web

Neus Frigola, artista visual, ha presentat a la Fundació Suñol el resultat de la seva residència artística al programa Espais C; l’exposició De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua, amb el comissariat o l’acompanyament per fer servir les seves pròpies paraules de Carolina Ciuti i Anna Penalva.

La mostra, que recull obres produïdes en els últims quatre anys, plasma el resultat de dos anys d’investigació de Frigola amb els alumnes de l’Institut Escola ARTS en el marc del programa espais C, que té com a objectiu generar complicitats creatives entre diverses escoles de primària de Barcelona i els artistes mitjançant entitats mediadores, com en aquest cas la Fundació Suñol.

L’artista combina la pràctica artística amb la direcció de l’espai La Font, un taller de processos creatius i artteràpia. L’últim projecte de Frigola, Objectes Rett – sessions tentaculars ha estat seleccionat per Art for Change 2023, una iniciativa de la Fundació La Caixa que té com a objectiu impulsar projectes artístics en què participen col·lectius vulnerables.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Neus Frigola

Converses de vitrina

Llapis sobre paper

Mides variables

2024

Sant Joieria – Lara Fluxà