Història del comerç | Jordi Batlle (Marcs Petritxol)

Web

La història de Marcs Petritxol està estretament lligada al carrer Petritxol. El Jordi és, gairebé literalment, fill d’aquest carrer particular. La mare va treballar durant anys de secretària de direcció a la Sala Parés. El pare, als catorze anys, va començar com a aprenent a alguns dels comerços del carrer Petritxol. No és estrany que fos precisament allà on es van conèixer i van enamorar. El pare, Eduard Batlle Mongay, va acabar convertint-se en una figura rigorosa i respectada al món del galerisme català, amb una experiència de més de cinquanta anys a la Sala Parés.

Amb aquests antecedents, la dedicació del Jordi ve tant de família com per vocació personal. Va ser fa trenta anys, el 1991, quan es van establir definitivament pel seu compte. Des dels anys setanta, van fixar primer la segona residència i després l’habitatge a Sant Cugat, on resideixen actualment. Allà van obrir el negoci amb què sempre havien somiat i que al 98 va prendre forma definitivament de galeria d’art, “un espai plantejat per passar-nos-ho bé, que no només hi hagués la pressió del negoci”. Es van animar a posar en comú l’experiència professional adquirida en diferents activitats: investigació, restauració, edició d’obra gràfica, disseny gràfic, enquadrament i galerisme pròpiament dit. Aquest any van iniciar un cicle d’exposicions que s’allarga fins avui. Actualment, treballen amb una trentena d’artistes que segueixen una línia bàsicament figurativa, sense oblidar els corrents actuals i més frescos: els germans Moscardó, Eduard Arranz-Bravo, Serra de Rivera, Leticia Feduchi o Sok Kan Lai.

Qui és Leticia Feduchi

Web

Leticia Feduchi (Madrid, 1961) és pintora i viu i treballa a Barcelona. Té estudis de pintura, dibuix i gravat a l’escola Eina de Barcelona, ​​a l’Istituto per l’Arte i il Restauro de Florència, al Cercle de Belles Arts ia l’Acadèmia Amadeo Roca de Madrid. Francesc Artigau, Antoni López, Albert Ràfols Casamada, Xavier Serra Rivera, Amadeu Roca, Francesc Todó i Antònia Vilà han estat alguns dels seus mestres.

L’obra de Leticia Feduchi destaca pel seu particular llenguatge pictòric que parteix del realisme. La seva pintura es centra en el bodegó, el retrat i, més recentment, en el paisatge. A les seves natures mortes la seva mirada acostuma a fixar-se en fruites i verdures, ceràmiques i drapejats; elements presents als bodegons tradicionals, que són depurats per posar en evidència els valors purament pictòrics que emanen. Això atorga a les seves composicions un caràcter universal el qual resulta indiscutiblement actual gràcies al particular llenguatge de l’artista.

Leticia Feduchi

S/T

Oli sobre fusta

100×80 cm