Història del comerç | José Juan Pérez-Solero (Fortune Cat)

Web

Explica una preciosa llegenda que durant el segle XVII (l’era Edo), a l’època dels senyors feudals, existia a Tòquio un temple que tenia seriosos problemes econòmics i estava semidestruït. El sacerdot que vivia al temple era molt pobre i compartia el poc menjar que tenia amb la seva gata de nom Tama. Un dia un senyor feudal de gran fortuna va ser sorprès per una tempesta mentre caçava i es va refugiar sota un gran arbre que era a prop del temple. Mentre esperava que amainés la tempesta, l’home va veure que una gata de color blanc, negre i marró li feia senyals amb la pota convidant-lo a entrar al temple. En el moment en què va deixar l’arbre on es refugiava, i es va acostar per veure de prop una gata tan singular, va caure un llamp sobre l’arbre que l’havia aixoplugat. Tama li havia salvat la vida. Agraït amb la gata, l’home ric es va fer amic del sacerdot, va finançar totes les reparacions del temple i aquest va prosperar, de manera que el sacerdot i el seu gat mai no van tornar a passar gana.

Des de llavors, es diu que un Maneki Neko al lloc de treball oa casa atreu a la bona sort i la fortuna. El poderós significat darrere del color de cada Fortune Cat Depenent del seu color, el gat de la fortuna Fortune Cat simbolitza sort i fortuna en diferents àmbits de la vida: amor, pau, èxit en els negocis, autoconfiança, salut, puresa…

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Marc Badia

Web

Marc Badia Quintana (Esparreguera, Barcelona, 1984) està llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​on va cursar un màster en Producció i Investigació Artística i estudiant d’intercanvi a la Hochschule für bildende Künste Hamburg (HFBK Hamburg). El seu treball està centrat principalment en l’hermenèutica de les imatges en una pràctica i instal·lació pictòrica, utilitzant l’humor i el misteri com a eines de crítica.

Ha exposat al Centre del Carme de València (València), Espositivo Mad (Madrid), Galeria Fran Reus (Mallorca), La Capella (Barcelona), Fundació Arranz Bravo (Barcelona) oa Arc Madrid amb la galeria L21 (Mallorca). Ha realitzat residències a la Free University of Tbilisi (Geòrgia), al festival DE Kaaij (Nijmegen, Holanda) i Major 28 (Lleida).

Sant Joieria – Lara Fluxà

Marc Badia

On està el gat?

Oli sobre llenç

73 x 60 cm

2024

Sant Joieria – Lara Fluxà