Història del comerç | Pol Obach (Sombrereria Obach)

Web

Sombrereria Obach és una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat de Barcelona i aquest any 2024, coincideix amb el seu 100è aniversari.

La barreteria està especialitzada en gorres, boines i barrets des del 1924. Amb una història de quatre generacions, la sombrereria Obach va ser fundada pel besavi de l’actual generació de comerciants. Es comenta l’anècdota que el Senyor Obach tenia el cap molt gran i mai trobava barrets que li anessin bé. Així doncs, va decidir obrir la seva pròpia botiga de barrets, per poder-los fer a mida.

La gran particularitat del comerç és que sempre s’ha especialitzat en barrets i ha estat propietària la mateixa família. A més, mai s’ha mogut d’ubicació, des del 1924 que Sombrereria Call es troba al c/Call 2. Es conserven tots els mobles i fustes des dels seus inicis, son autèntics de l’època de fundació.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Guim Tió

Web

Guim Tió (Barcelona, 1987) és un pintor català. Els seus sorprenents retrats capturen l’estranyesa de la condició humana.

En els seus primers treballs, l’artista, que va començar a exposar als anys 2010, va reutilitzar fotografies de revistes de moda i va transformar temes glamurosos en criatures estranyes i d’ulls d’insectes. Des d’aleshores, la seva pràctica s’ha ampliat per incloure retrats de cara borrosa i empastada, així com representacions de figures diminutes a la deriva en paisatges imponents. Les seves obres exploren la condició humana i el paisatge, tractant temes com la soledat, el pas del temps o l’oblit amb humor, ironia i provocació. Des de petit va tenir un fort vincle amb el món de la pintura, ja que tenia dos avis pintors. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, fet que al principi li va ser molt costós i va estar a punt d’abandonar.

Més endavant, gràcies a un professor de la carrera va poder desenvolupar un llenguatge propi i va començar a relacionar-se amb il·lustradors del moment i altres artistes. Les seves primeres exposicions van ser a les mostres d’art jove Stripart (2008, 2009) i el concurs de pintura i fotografia Art < 30 l’any 2010.

Les seves seves obres han sigut exposades a Catalunya (Piramidón, Alzueta Gallery, Casa Capella, Sala Parés) i diversos països arreu del món, com Itàlia, Xina, Taiwan, Corea del Sud, Mèxic, Marroc, Austràlia, Canadà o els Estats Units.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Guim Tió

Iceberg, Moon and Girl

46x55cm

2018