Història del comerç | Mònica González i Franklin Graux (Up Headwear)
Ja no estem a l’edat d’or de la barreteria, és a dir els anys 40, 50, 60, però els aficionats als barrets encara existeixen i en gran nombre. Benvolguts per estrelles mundials com Pharrell Williams, Johnny Depp, Leonardo Di Caprio o Kate Moss, el barret continua emportant-se. Els artesans del barret s’han hagut d’adaptar a l’època amb productes més moderns.
Així és Up Headwear, que a més dels barrets, les gorres i les boines clàssiques, proposa obres d’art més modernes, d’estil americà o formes diverses de gorres. No calia més per atraure una clientela recelosa del seu look. Els coneixedors podran trobar marques de referència en aquest món com: Stetson, Borsalino, Bailey, Goorin Bros, Nova Era, Elosegui, Aussi, Barts, Buff, Laulhere, Grace by Tokyo, Fernández & Roche.
Qui és Laia Noal
Web
Laia Noal (Barcelona, 1985) és llicenciada en Humanitats, especialitzada en Història de l’Art (2008), i Graduada en Belles Arts (2019). El 2017 va rebre una beca per estudiar a la Universitat Cooper Union de Nova York, on va participar en dues exposicions col·lectives. El 2018 va participar a les exposicions col·lectives del Premi de Pintura de l’Ajuntament de Canyelles i el Premi d’Escultura de la Fundació Vila Casas. Actualment és artista resident a Assaig 7, a l’Edifici Freixas (Hospitalet del Llobregat).
L’obra de Laia Noal gira al voltant de la investigació de la nostra relació amb la natura, centrant-se en la construcció que fem del paisatge i el diàleg que establim amb l’entorn.
De quina manera els intervenim i incidim constantment, generant així unes tensions entre allò que considerem natural i allò que catalogem com a artificial. Li interessa especialment com aquestes tensions condicionen la manera com els nostres cossos es relacionen amb altres cossos i amb l’espai. I com que en un món hiperconnectat i hipercomunicat que es mou a tota velocitat cap a l’artificialitat en tots els camps, aquests elements s’expandeixen donant lloc a noves relacions i comportaments.
La fragilitat, la vulnerabilitat, la resistència, l’adaptabilitat, l’equilibri, allò inefable, les divisions, les esquerdes, els elements binaris i complementaris són constants a la seva obra. Treballant de forma multidisciplinar, a través de diferents llenguatges plàstics entre els quals hi ha l’escultura, la pintura, les instal·lacions, l’art sonor, el dibuix i la fotografia Noal va dibuixant i entreteixint obres que reflexionen al voltant d’aquestes idees.