Història del comerç | Míriam Alsina (Antherea)

Web

Míriam Alsina, fundadora de Antherea, és Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i s’especialitza en escultura.

Paral·lelament i moguda pel seu interès en construir peces escultòriques de petit format que entren en diàleg amb el cos femení, cursa estudis de joieria artística a l’escola d’art del treball i a l’escola Massana. Des de l’any 1996 participa com expositora en diferents fires tant nacionals com internacionals, destacant la participació al desaparegut espai Vanguardia dins de Iberjoya Madrid i a la setmana de la Moda de París.

L’any 2005 obra a Barcelona la seva primera galeria Whorkshop sota el nom d’Antherea joies.

Interessada per diferents tècniques i llenguatges, el seu treball es mou en varies direccions. Per un costat podem trobar col·leccions realitzades en plata i or de volums orgànics i textures terroses. Sempre en color blanc o negre o posant en relació aquests dos colors. Plata oxidada i diamants blancs. Plata mate i diamants negres. Plata erosionada amb paisatges construïts a partir de fils d’or.

Per altra banda ens trobem amb altres línies de treball formalment més lleugeres. On el protagonista és la repetició d’elements bàsics diferenciats per petits canvis. Exemple d’això és la col·lecció Quark. També treballa amb laca Japonesa Urushi. Des del seu primer contacte amb el material a l’escola Massana que no abandona l’estudi d’aquesta tècnica.

Aquí les seves peces s’omplen de color , amb una paleta rica i amb la presència també de l’or aplicat amb Nazigi. Les tècniques mil·lenàries orientals es barregen amb processos més tecnològics com pot ser el gravat a làser. Aquí deixa enrere la sobrietat monocolor per explorar territoris on allò ornamental i el color prenen protagonisme.

Actualment treballa en un espai carregat d’història, A la Baixada de Santa Eulalia 3. Local 2. Està situat al perímetre de la ciutat romana de Barcelona dins d’un edifici del segle XVII travessat pel traçat de l’antiga muralla romana de la ciutat comtal. Sempre ha treballat amb el taller a vista. És una finestra oberta a l’artesania, a la transparència i a la proximitat que fa que els que els visitants puguin veure de primera mà el seu procés creatiu, des de la concepció d’una idea fins a la materialització final de la peça.

Qui és Alberto Peral

Web

Alberto Peral (Santurtzi, Biscaia, 1966) va començar a destacar en el principi dels anys 90.

Des de la seva primera exposició individual a la Fundació Joan Miróde Barcelona en el 1992 fins avui, ha creat un recorregut conceptual que l’ha portat a transitar per una gran diversitat de medis, des del dibuix, la fotografia o l’escultura, fins a la instal·lació i el vídeo, d’aquesta manera ens intenta mostrar la bellesa de les formes més simples i essencials i el poder simbiòtic que contenen aquestes. A través de l’essencialisme que troba en la naturalesa i en la cultura com a manifestacions d’un ordre còsmic que l’artista abstreu i ens el presenta dotat d’una intensa sensualitat material, convida a la reflexió a través de les seves obres. Segons ell, el millor mètode per a fer art és l’organització dels conceptes, ja que serà la idea del projecte la que marcarà a l’artista com fer la seva obra.

L’obra d’Alberto Peral s’inscriu en el marc de les investigacions formals que amplien el camp de l’escultura incorporant a la pràctica mitjans com el dibuix, la fotografia o la imatge audiovisual. Un treball escultòric que sorgeix a partir dels desenvolupaments de formes i colors primaris, i de l’ús de tècniques com la ceràmica i el collage que remeten als principis constructius de les avantguardes històriques.

Peral empra figures geomètriques, esferes, triangles, rombes, trapezis, com a elements d’un vocabulari formal a partir del qual elabora projectes que s’adapten a cada espai on són exposats. Objectes i instal·lacions que amaguen en la seva aparent simplicitat mecanismes de precisió i sistemes de construcció complexos, que situen la mirada de l’observador en un territori de doble sentit i jocs visuals.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Alberto Peral

Doble

Alberto Peral 

Instalación site-specific

2024