Història del comerç | Olga de Sandoval (Antiguitats Olga de Sandoval)
Diuen que l’estoc d’un antiquari són les seves equivocacions i que un antiquari és qui comença amb 1.000€ i una cadira i acaba amb 1.000 cadires i un euro. Potser per això, Olga no es queda mai res del que passa per la botiga. La histria d’aquest antiquari comença fora de Barcelona, a Santes Creus. Va ser la mare d’Olga qui va iniciar el projecte i qui, en quedar-se vídua, va decidir continuar el negoci a la ciutat comtal, en el que llavors era considerat com el barri dels antiquaris –hi havia uns setanta–. En jubilar-se, als anys noranta, Olga va agafar les regnes del negoci familiar.
Actualment, és un antiquari on trobem singulars peces per a tots els públics, joves i grans: des d’una tassa de 20€ fins a una exclusiva peça del segle XV. El que els agrada és sobretot estar propers amb el client, tant amb els més joves que es treuen una petita peça com els grans compradors. Pel que fa als turistes, no són el públic principal, encara que ajuden, però el client principal és eminentment local.
Qui és Joan Fontcuberta
Joan Fontcuberta és un dels fotògrafs catalans amb més projecció internacional. Exerceix també com a teòric de la imatge fotogràfica i com a editor fotogràfic, i ha impulsat la fotografia contemporània a través de nombrosos esdeveniments, jornades i exposicions.
Des de la darreria dels anys vuitanta, Fontcuberta ha exposat regularment als centres d’art més prestigiosos, com el Folkwang Museum d’Essen (1987), el MoMA de Nova York (1989), l’IVAM de València (1992), el Musée Redpath de Montreal al Canadà (1999), The Salvador Dalí Museum de Sant Petesburg a Florida (2003), la Fundació Miró de Palma de Mallorca (2007), l’Australian Center of Photography de Sidney (2007), el Fotografiemuseum d’Amsterdam (2010) i la Fotografins Hus d’Estocolm (2013). D’entre els múltiples premis rebuts, destaca el prestigiós Premi Internacional de Fotografia Hasselblad l’any 2013. La seva obra es troba en col·leccions destacades com el MoMA de Nova York, el Metropolitan Museum of Art de Nova York, The Art Institute de Chicago, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, el Centre Pompidou de París, el FNAC de París i el MACBA de Barcelona, entre d’altres.
Tant els seus treballs teòrics com fotogràfics qüestionen la veritat que se li suposa a les imatges fotogràfiques. La seva producció artística, multifacètica, gira entorn de la versemblança de la imatge i la seva capacitat per representar i suplantar el món real. Li interessa la funció social de la fotografia, l’ús públic de la imatge i la intoxicació de la informació.
Joan Fontcuberta
Trauma #4116
Impressió alta resolució sobre poliester en caixa de llum led’s
103 x 153 x 10 cm
2015