Història del comerç | Bert Van Zetten (Villa del Arte)

Web

Bert van Zetten, Marcel i Jutta Huisman van fundar Villa del Arte Galleries a Barcelona l’any 1999. El seu compromís i passió per l’art combinats, juntament amb un enfocament únic i la voluntat d’exposar emergents al costat d’artistes consolidats, han contribuït a un a excepcional i en constant canvi col·lecció de pintura, fotografia, escultura… Villa del Arte representa més de 40 artistes nacionals i internacionals exposats entre quatre galeries emblemàtiques de Barcelona i Amsterdam. A més d’organitzar exposicions individuals i col·lectives, Villa del Arte també col·labora amb altres institucions culturals i museus, i participa regularment en fires internacionals d’art de renom.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Miquel Aparici

Web

Jo vinc del món del disseny, que és la carrera que vaig estudiar. El meu inici artístic va ser tardà, als trenta-cinc anys. En un viatge que vaig fer a Menorca quan ja estava treballant, vaig descobrir unes sargantanes, al tornar a Barcelona vaig començar a dibuixar-les amb cafè i sucre. Tot va anar molt de pressa, en tres mesos estava exposant en una galeria del carrer Montcada i en sis a Nova York. Va ser fulgurant.

Durant molts anys vaig ser director d’art de la revista El Jueves, allà vaig conèixer a molts dibuixants. El fet de conèixer tants dibuixants bons va fer que renegués del dibuix, per això, utilitzar el cafè va ser una espècie de teràpia, una manera de “no fer” art, em va permetre fer una cosa molt meva. No hi havia color i el que més m’interessa eren les formes. Paral·lelament, vaig voler passar de les dues a les tres dimensions. Dibuixava amb unes culleretes i uns biberons, i el resultat era molt fi. Vaig començar a emprar el filferro i el resultat em va encantar. A poc a poc vaig anar introduint la fusta i altres materials, vaig aprendre a soldar… fins que el 3D va acabar guanyant. Les escultures van funcionar també molt bé.

M’agrada molt l’arqueologia. De petit anava amb un imant i un fil per carrer a veure què enganxava. Tots aquests materials antics, de brocanter o d’antiquari em fascinen. Així que amb les meves escultures vaig aconseguir unir les meves passions: la biologia (que era la carrera que volia estudiar), l’arqueologia i l’art. Faig animals amb materials que vaig trobant i que tenen ja una certa vida. En les peces més grans, un cop tinc l’estructura que el sustenta hi vaig penjant altres elements, gairebé com un nen. Intento sempre no destrossar les peces i conservar-les tal com eren originalment, busco que cada forma s’adapti a l’animal. M’interessen també molt els joguets antics. Calder i Torres Garcia són dos dels meus referents.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Miquel Aparici

Tigre

2022

Planxes de llautó, embellidors de làmpades, cantonera de moble, anella de cortina i roda de moble

220 x 98 x 60 cm

Aquest tigre és un mix del que estic fent. Enguany, els xinesos celebren l’Any del Tigre. Volia fer una peça daurada, en al·lusió a la seva cultura. Normalment, no utilitzo materials daurats, però en aquest cas he utilitzat el llautó i làmpades antigues, hi he posat també altres peces antigues de les que tenia. El que volia fer era un tigre a mida natural molt brillant.

Sant Joieria – Lara Fluxà