Història del comerç

Web

Explica una preciosa llegenda que durant el segle XVII (l’era Edo), a l’època dels senyors feudals, existia a Tòquio un temple que tenia seriosos problemes econòmics i estava semidestruït. El sacerdot que vivia al temple era molt pobre i compartia el poc menjar que tenia amb la seva gata de nom Tama. Un dia un senyor feudal de gran fortuna va ser sorprès per una tempesta mentre caçava i es va refugiar sota un gran arbre que era a prop del temple. Mentre esperava que amainés la tempesta, l’home va veure que una gata de color blanc, negre i marró li feia senyals amb la pota convidant-lo a entrar al temple. En el moment en què va deixar l’arbre on es refugiava, i es va acostar per veure de prop una gata tan singular, va caure un llamp sobre l’arbre que li havia aixoplugat. Tama li havia salvat la vida. Agraït amb la gata, l’home ric es va fer amic del sacerdot, va finançar totes les reparacions del temple i aquest va prosperar, de manera que el sacerdot i el seu gat mai no van tornar a passar gana.

Des de llavors, es diu que un Maneki Neko al lloc de treball oa casa teva atrau la bona sort i la fortuna. El poderós significat darrere del color de cada Fortune Cat Depenent del seu color, el gat de la fortuna Fortune Cat simbolitza sort i fortuna en diferents àmbits de la vida: amor, pau, èxit als negocis, autoconfiança, salut, puresa…

Qui és Miguel Rasero?

Web

Miguel Rasero treballa indistintament el llenguatge de la pintura i l’escultura. Del seu treball pictòric destaca l’ús de la tècnica del collage, a base de cartrons i papers pintats i trobats gràcies als quals desenvolupa una tècnica híbrida de gran riquesa plàstica. Amb aquest mètode ha treballat especialment el bodegó, gènere que ha permès a l’artista desenvolupar un llenguatge depurat i concret que ha extrapolat també al paisatge i a la reinterpretació de diferents obres, artistes o moments de la història de l’art. Ha homenatjat obres del barroc espanyol, però també d’artistes de les avantguardes, com Cézanne, Braque, Gris o Picasso, els quals li han servit com a fil conceptual per a algunes de les seves creacions.

Compta amb una llarga trajectòria d’exposicions a Espanya, participa habitualment a fires rellevants i exposicions nacionals, però també a ciutats com Brussel·les, Nova York, Londres i Florència. Mostra la seva obra a la Galeria Trama i la Sala Parés des de 1995.

Miguel Rasero
Maqueta per a escultura de ferro. Judici Final
2001
fusta
57 x 22 x 27cm