Història del comerç

Web

Ja no estem a l’edat d’or de la barreteria, és a dir els anys 40, 50, 60, però els aficionats als barrets encara existeixen i en gran nombre. Apreciats per estrelles mundials com Pharrell Williams, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio o Kate Moss, el barret se segueix emportant. Els artesans del barret s’han hagut d’adaptar a l’època amb productes més moderns.

Així és Up Headwear, que a més dels barrets, les gorres i les boines clàssiques, proposa obres d’art més modernes, d’estil americà o formes diverses de gorres. No calia res més per atraure una clientela recel·losa del seu look. Els coneixedors podran trobar marques de referència en aquest món com: Stetson, Borsalino, Bailey, Goorin Bros, New Era, Elosegui, Aussi, Barts, Buff, Laulhere, Grace by Tokyo, Fernández & Roche.

Up Headwear proposa a més a més els seus propis dissenys. Una marca que la trobarem a altres 3 botigues a Barcelona i al seu lloc web.

Qui és Rosa Tharrats

Web

Rosa Tharrats investiga sobre determinats patrons de la natura de manera intuïtiva a través de tota mena de materials naturals o artificials. Fa especial èmfasi en les relacions orgàniques que aquests estableixen amb nosaltres i la interacció entre allò mineral, allò vegetal i allò industrial. A partir d’un arxiu compost per objectes familiars, teixits, peces de roba i elements recollits al seu entorn, sorgeixen una sèrie de narracions sensorials que articulen connexions i contrastos entre allò vaporós i allò salvatge, allò visible i allò invisible.

Al llarg de la seva carrera ha col·laborat amb artistes com Albert Serra, Jordi Colomer o Donna Huanca i ha exposat de manera individual a la Galeria Ehrhardt Flórez (2022); Museu de L’Empordà, Figueres (2020), la Galeria Bombon Projects, Fonteta (2020), o la Galeria Cadaqués, Cadaqués, (2015). També ha participat en exposicions col·lectives com ‘Apunts per a un incendi dels ulls’, Panorama 21, MACBA, Barcelona, 2021-22, ‘En un altre temps anaves molt elegant’, Galeria Heinrich Ehrhardt, 2021; ‘A Joseph Beuys’, Galeria Cadaqués, Cadaqués (2016) o ‘I escolto els teus passos venir’, Galeria Heinrich Ehrhardt, Madrid (2018).

Com l’artista explica: “el meu treball investiga les sincronicitats i els patrons de la naturalesa de forma intuïtiva a través de tot tipus de materials, especialment el teixit, i parteix de la conjectura que els objectes, naturals o artificials, posseeixen una subjectivitat inexplorada i estableixen relacions orgàniques amb nosaltres. M’agrada entendre la matèria com una entitat dotada d’ànima o vibració. Molt sovint creo a partir de la interrelació entre el mineral, el vegetal i l’industrial. Altres elements recurrents de la meva obra són els conceptes de transformació, simbiosi, procés, recol·lecció, treball horitzontal, aliança entre vida microscòpica i vida macroscòpica, visible i invisible, recerca de l’equilibri subtil dels materials, contrast d’allò vaporós amb allò salvatge. La majoria del material amb el qual treballo prové d’un arxiu personal que he anat configurant amb el pas del temps a través de la compilació de teixits, peces de roba, vestuari i altres objectes. L’arxiu, en constant moviment i estudi, va adquirint capes de sentit. El meu objectiu és crear narracions sensorials amb aquxestes capes de sentit a través d’un mètode interdisciplinar que abarca des de la moda fins a les arts visuals”.

Rosa Tharrats
La trama turca II
2019
Pancarta electoral, drap de vellut i gasa esquinçada
140 x 94 cm