Història del comerç

Web

Empresa fundada per Felix Miret a la ciutat de Mèxic a finals del s.XIX. Ja instal·lat a Barcelona, el 1919 funda la Impremta Miret, al carrer València amb Passeig de Sant Joan. L’any 1936 amb el seu germà Rafael obre la botiga Miret al carrer Petritxol núm. 7 de Barcelona, dedicant-se a la venda a l’engròs i al detall dels seus fabricats i convertint-se en un referent durant tots aquests anys en articles com estampes, postals de vistes i religioses, làmines, christmas… Durant l’any d’inauguració de la botiga esclata la guerra civil a Espanya i per prudència i per salvaguardar el negoci, a la botiga s’ofereixen caixes amb herbes medicinals ( camamilla, til·la,..) deixant a la rebotiga la resta dels articles. Finalitzada la contesa i després d’haver mort el seu fundador, el seu Germà Rafael Miret es va fer càrrec del negoci; a aquest li van succeir les seves Germanes Emilia i Catalina fins el febrer de 1968; en aquesta data el seu nebot Luís Olivé i el seu fill Luis van comprar el negoci a la família. Després de la mort el 1972 de Luis Olivé, el seu fill Luis va prendre la direcció de l’empresa. Aquest últim és qui actualment ha cedit la propietat del negoci a les seves filles que han creat la societat Miret 1919 sl amb la seva direcció a una de les seves filles Rosa Olivé.

L’abril del 2022 es van traslladar al carrer Petritxol nº6. En l’actualitat amb independència de seguir mantenint com en els seus orígens la venda a l’engròs i al detall de postals, christmas, làmines… s’han incorporat nous articles de regal com jocs de taula, àlbums de fotos, així com una nova secció dedicada a articles de per a celebracions, com tovallons, plats, estovalles.. per tal d’anar ajustant-nos a les noves demandes dels nostres clients.

Qui és Mercedes Pimiento?

Web

La seva feina se centra a investigar la manera com ens relacionem amb els espais que habitem, prestant especial atenció als processos de construcció i fabricació mitjançant els quals definim el nostre entorn. Sovint l’arquitectura, l’urbanisme o el paisatge apareixen com a tema principal o punt de partida, entesos com a resultat i contenidors d’una sèrie de processos socials, econòmics, culturals i materials.

Els seus projectes acostumen a estar lligats a llocs concrets, ia través de diferents mitjans —com l’escultura, la instal·lació, el vídeo o la fotografia— plantegen una sèrie d’assajos o registres de la composició i la història material que els constitueix.

Mercedes Pimiento
Sense títol (del projecte Arquitectures terminals)
2020
Resina de pi, poliuretà, cera d’abella, cera vegetal, parafina i làtex
Conjunt. Mesures variables.