Història del comerç

Web

Yellowkorner és la mostra de què un treball de fi de carrera pot tenir futur. YellowKorner va ser creat el 2006 per dos amics, Alexandre de Metz i Paul-Antoine Briat, apassionats de la fotografia d’ençà que tenen ús de raó. De la unió d’aquestes dues passions sorgí la idea i ambició de fer accessible a tothom la fotografia artística. Així nasqué YellowKorner, el primer editor de fotografies artístiques. El concepte es basa en una equació molt simple: en lloc d’oferir 10 impressions a 5000 euros, YellowKorner n’edita 1000 a 50 euros. Així, s’incrementa el número d’exemplar, però mantenint alhora la qualitat tant pel que fa a les impressions, els acabats i la selecció dels fotògrafs.

Aquí, hi podeu trobar tan artistes contemporanis joves com fotògrafs cèlebres (Eugène Atget, Man Ray, Jean Dieuzaide, Slim Aarons, Matthieu Ricard, Yann Arthus-Bertrand…) i fins i tot  fotògrafs d’època (Kusakabe Kimbei, Nadar, Gimpel…). Totes les fotografies són impressions analògiques realitzades pel laboratori professional Zeinberg. Les edicions es numeren i s’acompanyen sempre d’un certificat d’autenticitat. Totes les fotografies estan disponible en un o diversos formats –Clàssic, Colorful, Gran Format, Format Giant, Collector o Exception– i cada format té una limitació particular –5000, 999, 500, 200, 100 o 50 exemplars–.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Guillem Trius?

Web

Guillem Trius es va graduar en periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna i va completar la seva formació amb un Màster en Fotoperiodisme i Fotografia Documental al London College of Communication. Guillem creu i treballa en projectes documentals multimèdia de llarg recorregut. Ha treballat a països com Etiòpia, Uganda, Síria, Níger, Angola, entre d’altres, publicant articles i fotografies a diaris nacionals i internacionals com National Geographic, Revista 5W, Al Jazeera o The Guardian.

El 2016, va rebre una menció d’honor als Tòquio International Photo Awards (Japó) i al Head On Photo Festival (Australia). També va ser finalista als Siena International Photo Awards (Itàlia) pel seu treball a l’Hospital Gambo. Recentment, ha estat premiat als Kolga Tiblisi Photo Awards (Geòrgia) pel seu treball ‘Færeyjar’ realitzat durant l’any 2018 a les Illes Fèroe. El 2019 va ser condecorat per la Comissió Europea amb la beca “Sight by Side” per realitzar un projecte als assentaments de refugiats del Sudan del Sud. Ha exposat el seu treball a Espanya, Austràlia, Geòrgia, Itàlia, Bèlgica i el Japó i, des del 2017, és membre de l’agència OAK Stories.

Guillem Trius
Tokyo Sky
2022
impressió sobre paper Hahnemühle
70 x 30 cm