Història del comerç | Bert Van Zetten (Villa del Arte)

Web

Bert van Zetten, Marcel i Jutta Huisman van fundar Villa del Arte Galleries a Barcelona l’any 1999. El seu compromís i passió per l’art combinats, juntament amb un enfocament únic i la voluntat d’exposar emergents al costat d’artistes consolidats, han contribuït a un a excepcional i en constant canvi col·lecció de pintura, fotografia, escultura… Villa del Arte representa més de 40 artistes nacionals i internacionals exposats entre quatre galeries emblemàtiques de Barcelona i Amsterdam. A més d’organitzar exposicions individuals i col·lectives, Villa del Arte també col·labora amb altres institucions culturals i museus, i participa regularment en fires internacionals d’art de renom.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Albert Espona

Web

Vinc del món del disseny gràfic. Fa uns deu anys, vaig començar a interessar-me per la programació, primer com una manera d’aprendre noves tècniques per aplicar als encàrrecs que tenia, però a poc a poc vaig anar veient les possibilitats creatives que tenia. Vaig començar a mirar el que feien altres artistes i vaig veure que hi havia molta gent que estava treballant amb un art generatiu o interactiu. A partir d’aquí, vaig començar a provar-ho jo mateix, vaig fer les primeres creacions. En un inici, eren prints en diversos formats. A partir de treballar amb llum, que és el material de l’art digital, juntament amb l’electricitat, se’m va ocórrer de traslladar les obres a caixes de llum. Així, d’alguna manera aconsegueixes mantenir l’aparença que tenen aquestes obres en la pantalla de l’ordinador. En imprimir sempre perds certa brillantor.

Des de llavors he estat fent caixes de llum, impressions i vídeo, i darrerament, també en format NFT, que són arxius digitals vinculats a una encriptació que està en el bloc chain, aquests arxius digitals són obra única i hi ha un contracte que especifica l’autoria i el propietari. Fa just un any vaig començar a la plataforma Hic et Nunc i Polygon, que són dues plataformes eco-friendly. En aquest aspecte hi ha tot un debat ecològic, ja que cada operació que es fa consumeix molta energia.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Albert Espona

En dius atzar
Impressió digital sobre capsa de llum tèxtil
150 x 200 cm
2021

La peça que presento, En dius atzar, és una caixa de llum. Les tècniques utilitzades són tècniques digitals mixtes. Una part està feta amb programació, un tipus de dibuix que hi ha al quadre. Després aquests sketchs els passo a programes de disseny i els retoco, treballo més com un pintor, fent una espècie de collage. D’aquesta manera, hi ha una part més racional, que és la part de programació, i que també em serveix per reflexionar sobre la forma i quines instruccions has de donar a la màquina per fer un dibuix. Després, m’agrada també introduir altres tècniques més espontànies, com un action painting però amb capes de disseny.

Sant Joieria – Lara Fluxà