Història del comerç | Chema Castelló (Yellowkorner)

Web

Yellowkorner és la mostra de què un treball de fi de carrera pot tenir futur. YellowKorner va ser creat el 2006 per dos amics, Alexandre de Metz i Paul-Antoine Briat, apassionats de la fotografia d’ençà que tenen ús de raó. De la unió d’aquestes dues passions sorgí la idea i ambició de fer accessible a tothom la fotografia artística. Així nasqué YellowKorner, el primer editor de fotografies artístiques. El concepte es basa en una equació molt simple: en lloc d’oferir 10 impressions a 5000 euros, YellowKorner n’edita 1000 a 50 euros. Així, s’incrementa el número d’exemplar, però mantenint alhora la qualitat tant pel que fa a les impressions, els acabats i la selecció dels fotògrafs.

Aquí, hi podeu trobar tan artistes contemporanis joves com fotògrafs cèlebres (Eugène Atget, Man Ray, Jean Dieuzaide, Slim Aarons, Matthieu Ricard, Yann Arthus-Bertrand…) i fins i tot  fotògrafs d’època (Kusakabe Kimbei, Nadar, Gimpel…). Totes les fotografies són impressions analògiques realitzades pel laboratori professional Zeinberg. Les edicions es numeren i s’acompanyen sempre d’un certificat d’autenticitat. Totes les fotografies estan disponible en un o diversos formats –Clàssic, Colorful, Gran Format, Format Giant, Collector o Exception– i cada format té una limitació particular –5000, 999, 500, 200, 100 o 50 exemplars–.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Ari Gardiazabal

Web

Nascuda a Barcelona el 1991, Ari Gardiazabal sent admiració pel món creatiu des de ben petita. El pare, arquitecte de professió i de caràcter artista, li transmet el gust i la importància de l’art a totes les cultures. La seva mare és qui, sense voler, li atorga la passió per la màquina fotogràfica, regalant-ne una quan Ari tenia tot just 5 anys.

Després d’especialitzar-se a Arts els dos darrers anys de col·legi, comença un curs de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) que durarà 4 anys. Allí coneixerà la fotografia analògica i l’origen d’aquesta disciplina, però no és fins al darrer any que descobreix la seva veritable vocació: la fotografia d’arquitectura. Obsessionada per línies, angles i simetria, la composició arquitectònica passa a ser l’objecte principal de l’obra d’Ariadna.

Després d’haver treballat com a fotògrafa professional a la indústria de la moda, troba a l’arquitectura un univers estàtic que transforma i és transformat. Per fi, lluny de seguir les directrius d’altres, Ari pot explorar a través dels seus ulls els diferents nivells de composició, i el llenguatge de la llum.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Ari Gardiazabal

Perspectiva I
Collage digital sobre paper Hannehmuhle Baryta (100% cotó de 315g) muntat sobre foam
56x70cm
2020

L’obra presentada és una composició realitzada amb més de 20 imatges del mateix edifici, les fotografies del qual van ser un encàrrec dels arquitectes del mateix – Alotark. El seu fundador va ser qui va motivar Ariadna a crear una obra única basada en la reinterpretació de l’edifici, exposant així la capacitat transformadora no només de l’artista sinó del propi edifici. Com si es tractés d’un trencaclosques Ari va seleccionar i va retallar digitalment els plànols de diferents imatges i els va disposar seguint, més o menys, un únic punt de fuga central. El resultat és una obra original i dinàmica, que pretén formar part d’una sèrie més gran.

Sant Joieria – Lara Fluxà