Aparadors artístics és un projecte impulsat per Barna Centre, la Federació de Comerciants del Barri Gòtic, un teixit comercial de gairebé 1000 establiments comercials a cel obert en el nucli històric de Barcelonaque aglutina un total de 20 associacions de carrers del Gòtic. El projecte amplia el potencial d’una iniciativa engegada el 2022 per la publicació cultural Hänsel* i Gretel*. L’acció compta amb el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona.

La iniciativa Aparadors Artístics neix de la voluntat de potenciar la importància dels aparadors com a espais comercials i de diàleg amb la ciutadania. Per això, proposa una vintena d’intervencions artístiques realitzades per artistes de renom internacional i amb inscripció barcelonesa en vint aparadors d’establiments singulars del Barri Gòtic. L’objectiu d’aquestes aliances és contribuir a la recuperació tan econòmica com anímica de la ciutat.

Amb aquesta acció recuperem l’esperit de L’Auca del Senyor Esteve, on Santiago Rusiñol presenta la conciliació de dos mons aparentment irreconciliables: el botiguer sensat amb voluntat de ferro que aixeca les seves persianes cada dia i l’artista bohemi. Així, Aparadors artístics vol contribuir als vincles entre comerciants, artistes i ciutadans.