Història del comerç

Web

Accent Created Diamonds, establiment pioner a Espanya, i un dels primers a Europa dedicats en exclusiva a la venda de joieria amb diamants creats al laboratori, acaba de celebrar el seu primer any. Fundada pel reusenc Carles Tubella i el lleidatà Àlex Riu, dos amics que van decidir emprendre aquesta aventura després de quedar fascinats (a l’uníson) pels diamants sintètics que van descobrir en una trobada de joiers a Munic. Creats artificialment per l’home, però imitant a la perfecció el cicle geològic natural, tant és així que a ull nu és impossible diferenciar uns dels altres, ja que són idèntics en composició química i propietats físiques.

El públic més jove, encara que també el no tan jove, és el que se sent més atret per aquest tipus de joia, més assequible i respectuosa amb el medi ambient. “No em compraria un diamant natural, coneixent el seu procés d’extracció i l’impacte que aquest té, però sí un de sintètic, que es crea respectant la Terra” va dir una noia que molt contenta es va endur dos diamants ben grans penjats de les orelles. Així, testimonien el compromís amb la joieria sostenible. En aquest espai, totes les joies a la venda estan realitzades amb or reciclat i ALTR Created Diamonds. Són diamants lliures de conflicte. El comprador, tant nacional com internacional, prefereix veure aquestes pedres precioses en directe, així que són molts els que han viatjat fins al carrer Petritxol per trobar unes arracades o un anell de compromís, des de València o des de Romania, per exemple. Quan entreu a la botiga, dediqueu uns moments a observar també el continent: uns magnífics plafons de bambú pintats a mà o les belles vitrines.

Els dos socis són molt coneguts dins el sector pel seu compromís gremial i l’extensa tasca al Col·legi de Catalunya, al JORGC (Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya). Àlex n’és actualment el seu president, i el Carles el seu vicepresident tercer.

Qui és Gino Rubert?

Web

Sóc un artista que comença a entrar ja a una zona d’artista gran, de mitja carrera una mica gran que per fortuna ha aconseguit anar sobrevivint de la seva pintura, que és una cosa rara. Em sento molt afortunat. Sempre he intentat que sigui una feina que agradi, que entri pels ulls i que tothom entengui, que sigui accessible i que sigui bonica, coses que a vegades els artistes no tenim en compte, a vegades fem una feina que sembla només per a les institucions o per a que interessi a certs comissaris o directors de museus. Jo, a diferència d’altres artistes, he viscut sempre del col·leccionisme i no de les institucions, el qual a Barcelona és poc usual. Ha sigut en part gràcies a la relació amb col·leccionistes particulars que fa anys que em segueixen i m’han anat comprant, d’aquí o internacionals.

Gino Rubert
Diamonds Are a Girl’s Best Friend
2023
mixta sobre tela i llum LED
48 x 55 cm