Història del comerç | Carles Tubella i Àlex Riu (Accent Created Diamonds)

Web

Accent Created Diamonds, establiment pioner a Espanya, i un dels primers a Europa dedicats en exclusiva a la venda de joieria amb diamants creats al laboratori, acaba de celebrar el seu primer any. Fundada pel reusenc Carles Tubella i el lleidatà Àlex Riu, dos amics que van decidir emprendre aquesta aventura després de quedar fascinats (a l’uníson) pels diamants sintètics que van descobrir en una trobada de joiers a Munic. Creats artificialment per l’home, però imitant a la perfecció el cicle geològic natural, tant és així que a ull nu és impossible diferenciar uns dels altres, ja que són idèntics en composició química i propietats físiques.

El públic més jove, encara que també el no tan jove, és el que se sent més atret per aquest tipus de joia, més assequible i respectuosa amb el medi ambient. “No em compraria un diamant natural, coneixent el seu procés d’extracció i l’impacte que aquest té, però sí un de sintètic, que es crea respectant la Terra” va dir una noia que molt contenta es va endur dos diamants ben grans penjats de les orelles. Així, testimonien el compromís amb la joieria sostenible. En aquest espai, totes les joies a la venda estan realitzades amb or reciclat i ALTR Created Diamonds. Són diamants lliures de conflicte. El comprador, tant nacional com internacional, prefereix veure aquestes pedres precioses en directe, així que són molts els que han viatjat fins al carrer Petritxol per trobar unes arracades o un anell de compromís, des de València o des de Romania, per exemple. Quan entreu a la botiga, dediqueu uns moments a observar també el continent: uns magnífics plafons de bambú pintats a mà o les belles vitrines.

Els dos socis són molt coneguts dins el sector pel seu compromís gremial i l’extensa tasca al Col·legi de Catalunya, al JORGC (Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya). Àlex n’és actualment el seu president, i el Carles el seu vicepresident tercer.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Qui és Albert Serra

Web

Albert Serra és un director i productor de cinema català considerat com una de les figures més originals del panorama europeu recent. Entre les seves pel·lícules destaquen els llargmetratges Història de la meva mort (2013), La mort de Lluís XIV (2016) i Liberté (2019).

Ha estat seleccionat per Cahiers du Cinéma i Fil Comment com un dels quinze nous directors cinematogràfics més importants de l’última dècada en el panorama internacional. El 2009 va ser triat per ser la icona del nou cinema d’avantguarda de la Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Cannes, on ha estrenat els seus darrers films. El 2013 va guanyar el Lleopard d’Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno per la pel·lícula Història de la meva mort. També ha estat guardonat amb el Premi Gaudí a la millor pel·lícula per El cant dels ocells, el Lleopard d’Or per a Història de la meva mort, la Puma de Plata al millor director per a Història de la meva mort de la secció internacional de Festival Internacional de Cinema UNAM i el Premi Especial del Jurat de la secció Un Certain Regard (Festival de Canes), per Liberté.

El 2010 l’Arts Santa Mònica li va dedicar l’exposició Albert Serra. El cinema en llibertat. També ha col·laborat amb el MACBA, on va realitzar la sèrie Els noms de Crist. El 2012 va participar en la documenta 13, a Kassel. Del 17 d’abril al 12 de maig de 2013 el Centre Georges Pompidou (París) li dedicà una àmplia retrospectiva on presenta en primícia Els tres porquets. L’any 2015 va representar Catalunya a la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia amb el projecte La singularitat, comissariat per Chus Martínez.

Sant Joieria – Lara Fluxà

Albert Serra

Outre-merde

2022
16.9 / 2 canals stereo / Color /
3’17”

Un viatge hipnòtic per les fosques aigües d’algun lloc desconegut.

Sant Joieria – Lara Fluxà